Fynstræf med traditioner, august 2010

Selv om det kun er anden gang, er der flere der mener at en ny tradition er skabt omkring august-træffet i Fynsklubben. For igen i år mødtes vi hos Højrupgård Put&Take, der har et lille område med hytter og muligheder for camping med gode faciliteter. Vi slog lejr omkring fælleshuset med toilet- og badefaciliteter og et halvåbent køkken.

Fredag aften d. 21. august var der efterhånden samlet ca. 10 biler. Det var alle gamle kendinge og venner der rykkede sammen. Der blev hygget og udvekslet nye oplevelser og fælles gamle minder i den lune aften.

Lørdagen startede med fælles morgenmad som Peder, der bor lige i nærheden, bragte. Peder har haft mange bilprojekter og kunne stille med flere forskellige renoverede og nymalede A-modeller hver gang, og der var altid flere detaljer på bilprojekterne, der skulle beundres mens historierne fra nær og fjern blev fortalt.

Der var vist ikke nogen der fiskede denne gang, men nogle stamfiskere tilbød vi kunne købe deres fangst af ørreder for en slik. Senere blev den store rygeovn kørt frem og middagsmaden blev suppleret med friskrøget ørred.

Det fælles køretur gik rundt i landskaberne og bakkerne nord for Faaborg. Først standsede vi ved Landmejeriet Sinai, der har lavet kvalitetsoste siden 1887. Der var smagsprøver på stedets specialiteter og bl.a. kunne man købe et imponerende flot ost i en særlig gavepakke. Der var kø af lokale folk så det var ikke kunder de manglede.

Næste holdepunkt var udsigtspunktet i nærheden af Hastrup, hvorfra man i klart vejr kunne beundre alle øerne syd for Fåborg. Desværre var det ikke klart vejr men landskabet var charmerende alligevel.

Så videre til Fåborg, hvor der var marked under titlen ”Smag på Fyn”. Efter at have betalt entre kunne man gå rundt til mange lokale producenter af pølser, tomater, øl, krydderolie o.s.v. og smage på varerne. Og selvfølgelig købe det ønskede med hjem.

Hjemme på pladsen var der efterhånden dukket endnu flere Citroën-biler op. Så til den store fællesspisning kunne vi fylde hele det opsatte telt.

Værterne på Højrupgård havde igen i år forberedt et måltid til os med helstegt gris, flødekartofler og salat. Og som sagt kunne vi også smage friskrøget ørred. Senere på aftenen blev der, som en endnu ældre tradition foreskriver, serveret irsk kaffe ad libitum.

Søndag samledes et særligt interesseret hold i Peder’s maskinhal, hvor vi havde værkstedsdag sidste år. Denne gang skulle vi beundre Peders sidste projekt, som var genopbygningen af en Burton kit-car han havde overtaget fra en eller anden ude på Fyn. Vi fik også besøg af en af bilerne der har været i Mongoliet, som der kan læses mere om andensteds i dette blad.

Morten Kjærgaard (skrevet til Citraction, oktober 2010)